hysop (Hyssopus officinalis)

hysop (Hyssopus-officinalis)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Standplaats zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: bijenkruid
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Beste plantijd: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december
Beste oogsttijd: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december
Bloemkleur: blauw
Hoogte: 60-80 cm
Standplaats: zon
Vochtigheid: droog, normaal
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Winterhard: matig tot -5°C, dus best wat beschermen met droge bladeren
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hyssopus officinales heeft de nederlandse naam hysop. Deze decoratieve, half groenblijvende, heester wordt 60 tot 80 cm hoog en groeit bij voorkeur op een zonnig plek in losse, kalkrijke grond. Hysop heeft bovenal een goed doorlatende, eerder droge bodem nodig, hij verdraagt geen natte wortels in de winter. Je kan hysop ook in een pot kweken. De plant heeft smal, lancetvormig, aromatisch blad en bloeit van juni tot augustus met lange aren van blauwpaarse bloemen. Hyssopus officinalis is een mooie plant die perfect in siertuin of rotstuin kan. Blad, bloemen en jonge scheuten van hysop zijn eetbaar. Fijngesneden blad geeft een fijn maar pittig smaakje aan gerechten, bloemen kleuren mooi in een salade. Deze plant heeft medicinale eigenschappen en leent zich goed tot drogen. Bijen en vlinders houden van hysop.

Zoekt u naar Hyssopus officinales? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Hysop is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.