fbpx
  • alstroemeria-kopen.jpg

Afkomstig uit de koele gebergten van Chili, Brazilië en Peru, onze Incalelie, een exotisch aandoende prachtplant met dikke, taaie wortelstokken. Ze laten een zee van bloemen zien en bloeien zonder ophouden het hele tuinseizoen tot de eerste nachtvorst! Alstroemeria produceert mooi getekende bloemen meestal in een tijgerpatroon in vele kleuren van rood, paars, oranje, geel tot wit en vele combinaties hiervan.
 
Snijbloem: Alstroemeria behoort tot de top tien van langst houdbare snijbloem. Wel 2 tot 3 weken! Elk jaar verdubbeld de plant in omvang en aantal bloemen. De bloemstengels worden in knop gesneden. Knip nooit uitgebloeide stengels zomaar af. Uitgebloeide bloemstengels dienen met de hand uitgetrokken worden. Neem de stengel onderaan vast en trek met een korte ruk de stengel uit de grond. Idealiter zie je dan een klein wit stukje. Dit stimuleert de plant om meer bloemen te produceren.

Strandplaats en bodemtype: De tuingrond van de Alstroemeria moet humusrijk, voedselrijk en kalkarm zijn. Ze kunnen zeer goed tegen korte periodes van droogte. Een gemakkelijke plant dus. Zet de plant bij voorkeur in de volle zon.
 
Winter: bij een strenge winter is het verstandig om de plant af te dekken vooral het eerste jaar. Meestal volstaat een winterdek met wat bladeren. De Alstroemeria doet het ook goed in potten. Deze moet in de winter met strenge nachtvorst wel even vorstvrij weggezet worden.

XXL-FORMAAT: Onze Alstroemeria's wordt uitsluitend in xxl-formaat aangeboden. Reeds 4 à 5 xxl planten per vierkante meter volstaan. Met onze xxl-planten heb je direct 1 jaar voorsprong in de tuin en kan kort je na aanplant al genieten van een bloeiexplosie!