bosaardbei (Fragaria vesca)

bosaardbei (Fragaria-vesca)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Bijen lokkend: ja
Standplaats schaduw, half schaduw, zon
Standplaats schaduw, half schaduw, zon
Standplaats schaduw, half schaduw, zon
Groenblijvend: ja
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Beste plantijd: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december
Beste oogsttijd: juni, augustus, september, oktober
Bloemkleur: wit
Hoogte: 10-20 cm
Standplaats: schaduw, half schaduw, zon
Bijenlokkend: ja
Groenblijvend: ja
Winterhard: zeer winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 10
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Fragaria vesca noemt in het nederlands bosaardbei. Een doorlevende, wintergroene plant, die 10 tot 20 cm hoog wordt en zich met uitlopers verspreidt over de grond. Deze inheemse bosaardbei groeit van nature graag in de bosrand en onder struikgewas. Het is een ideale bodembedekker die ook als ondergroei tussen hoger groeiende planten kan staan. Fragaria vesca groeit bij voorkeur in zon of halfschaduw, op een niet te voedselrijke bodem. De plant draagt van mei tot augustus witte bloemen met een geel hart. Gedurende de hele zomer en tot aan de eerste vorst kan je kleine, zeer zoete vruchten oogsten. Deze bewaren minder goed en worden vers gegeten of gedroogd. Het typische aardbeiblad is lekker in thee. Fragaria vesca trekt bijen aan.

Zoekt u naar Fragaria vesca? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Bosaardbei is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.