bronzen venkel (Foeniculum vulgare Bronze)

bronzen venkel (Foeniculum-vulgare-Bronze)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Standplaats zon
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Beste plantijd: maart, april, mei, juni, juli, augustus, september
Beste oogsttijd: april, mei, juli, augustus, september, oktober, november
Hoogte: >140 cm
Standplaats: zon
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Winterhard: zeer winterhard
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Foeniculum vulgare Bronze heeft de nederlandse naam bronzen venkel. Deze meerjarige, decoratieve plant wordt 60 tot 150 cm hoog. Bronzen venkel is een stevige, opgaande plant die houdt van open ruimte op een plek in volle zon. Best op een vruchtbare en goed doorlatende bodem, zodat de plant in de zomer voldoende vocht krijgt en in de winter niet te nat staat. Foeniculum vulgare Bronze heeft een mooi, heel fijn geveerd, diepgroen tot bronskleurig blad en bloeit van juni tot september met kleine, gele schermbloemetjes. De hele plant verspreidt een heerlijk anijsaroma en zowel blad, bloemetjes als zaden zijn eetbaar. Bronzen venkel is goed winterhard, verdraagt sterke wind en trekt bijen en vlinders aan.

Zoekt u naar Foeniculum vulgare Bronze? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Bronzen venkel is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.