bonte ananasmunt (Mentha suaveolens variegata)

bonte ananasmunt (Mentha-suaveolens-variegata)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Beste plantijd: februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november
Beste oogsttijd: juni, juli, augustus, september
Bloemkleur: wit
Hoogte: 40-60 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: normaal, vochtig
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Winterhard: zeer winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 5
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Mentha suaveolens variegata 'ananas', in het nederlands bonte ananasmunt is een doorlevende, aromatische plant met een hoogte tot 70 cm. Deze muntsoort groeit in de zon op vochtige, goed doorlatende, humeuze bodem. Het blad van bonte ananasmunt is gerimpeld, zacht behaard en bijzonder decoratief met groen en cremewit. In juli en augustus verschijnen er witte bloempjes. Mentha suaveolens variegata 'ananas' heeft een licht fruitig aroma dat past in thee, desserts of zomerdrankjes. Om een mooie bontgekleurde plant te behouden snoei je volledig groene takken weg. Te veel schaduw maakt dat de plant minder bontgekleurd blad heeft. Je kan deze plant prima in een pot houden, het is een wat compactere muntsoort die iets minder hard doorgroeit. Bijen en vlinders houden van deze plant.

Zoekt u naar Mentha suaveolens variegata? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Bonte ananasmunt is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.