bloedzuring (Rumex sanguineus)

bloedzuring (Rumex-sanguineus)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Beste plantijd: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december
Beste oogsttijd: juni, juli, augustus, september, oktober, november
Bloemkleur: rood, groen
Hoogte: 60-80 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Winterhard: zeer winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 8
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Rumex sanguineus wordt in het nederlands bloedzuring genoemd. De doorlevende plant wordt 80 cm hoog en houdt van een plek in halfschaduw op frisse, vruchtbare, eerder zure bodem. Bloedzuring heeft een erg decoratief blad, heldergroen van kleur met felrode bladnerven. Het jonge blad is het lekkerste om te eten en kleurt heel mooi in een bvb een rauwkostsalade. In het tweede jaar bloeit de plant in aren van bruinrode, verwaarloosbaar kleine bloempjes. Omwille van de smaak van het blad en omdat de plant sterk uitzaait, worden de bloemstengels vaak verwijdert. Rumex sanguineus heeft een frisse, zurige smaak die milder is dan die van andere zuringsoorten. Het oudere blad, dat valer van kleur is, kan je stoven. Bloedzuring bevalt veel oxaalzuur en wordt daarom best niet te veel gegeten. De bloeiende plant trekt bijen aan.

Zoekt u naar Rumex sanguineus? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Bloedzuring is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.