bellenplant (Fuchsia cultivars Leonita Double Red White)

bellenplant (Fuchsia-cultivars-Leonita-Double-Red-White)
Photo courtesy of: Volmary GmbH
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Groeiwijze in bloembakken
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Tolerantie: hitte en droogte
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Groeiwijze in bloembakken: bossige groeiwijze
Bloemkleur: rood, roze, wit
Bloeimaand: juni, juli, augustus, september, oktober
Standplaats: half schaduw, zon
Tolerant tegen: hitte en droogte
Vochtigheid: droog, normaal
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Winterhard: matig tot -5°C, dus best wat beschermen met droge bladeren
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Leonita Double Red White is een mini-variëteit die massa's bloemen produceert met roodroze kelkblaadjes en witte bloemkronen. Met zelfreinigende bloemen is deze hittetolerante plant gewoon gemakkelijk te onderhouden.

Leonita Double Red White is matig winterhard en moet tijdens de winter beschermd worden. Fuchsia's profiteren van vruchtbare, vochtige maar goed doorlatende grond, op een beschutte plek in halfschaduw. Deze plant is aantrekkelijk voor bijen, hommels en nachtvlinders. Regelmatig maar niet teveel water geven. Fuschia houd niet van natte voeten.

Zoekt u naar Fuchsia cultivars Leonita Double Red White? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Bellenplant is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.