fbpx
  • moestuinplantjes-kopen.jpg

bloemkool (Brassica oleracea var. botrytis)

bloemkool (Brassica oleracea var. botrytis)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Standplaats zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: bloemkool
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Beschikbaarheid: Deze online catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel of per mail.
Indien voorgezaaid de jonge plantjes uitplanten op een afstand van: 60 x 60 cm
Bemesting: vooraf veel organische bemesting + minerale bemesting bij het aanplanten
Beste plantijd: februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus
Beste oogsttijd: juni, juli, augustus, september, oktober, november
Serre of buitenteelt: serre & buiten
Standplaats: zon
Vochtigheid: vochtig
Vorstgevoelig: ja, beschermd opkweken alvoor buiten te planten
Combinatieteelt, planten naast: bonen, selderij, dille, oregano, kamille
Combinatieteelt, NIET planten naast: erwt, aardappel, aardbei, tomaat, uien, knoflook, venkel, mosterd

Bloemkool plant je best in de volle zon op een goed bemeste grond. Bloemkool houdt van een vochthoudende en vooral kalkrijke grond. Vooral tijdens de koolvorming is het belangrijk dat de grond voldoende vochtig is. Zodra de kooltjes groot genoeg zijn om in contact te komen met het licht, moet een blad worden omgeknakt, anders verkleurt de kool.

Wens je moestuinplantjes te kopen? Op zoek naar plantjes van bloemkool ? Voor meer informatie over plantjes voor in de moestuin zoals Brassica oleracea var. botrytis bent u van harte welkom in onze plantenwinkel te Zwevegem. De beschikbaarheid van moestuinplanten zoals de bloemkool in onze kwekerij te Zwevegem is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de groentezaden of beworteling van de stekken. De Brassica oleracea var. botrytis is te koop rechtstreeks vanuit ons tuincentrum zo lang onze voorraad groenteplanten strekt. De exacte startdatum van onze groenteplantenverkoop is natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden in maart. De startdatum zal aangeven worden bovenaan de pagina 'moestuin groenten' in onze online catalogus.