griekse oregano / wilde marjolein (Origanum Vulgare Hirtum)

griekse oregano / wilde-marjolein (Origanum-Vulgare-Hirtum)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Beste plantijd: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december
Beste oogsttijd: april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober
Bloemkleur: wit
Hoogte: 40-60 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: droog, normaal
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Winterhard: zeer winterhard
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Oreganum vulgare hirtum in het nederlands griekse oregano is een aromatische, doorlevende plant die 60 cm hoog wordt. Deze winterharde plant houdt van een niet te voedselrijke, eerder droge, kalkrijke, stenige grond op een plek in zon of halfschaduw. Oreganum vulgare hirtum heeft wat houtige stengels, donkergroen, ovaal, licht behaard blad en bloeit van juli tot september met witte bloemen. Dit kruid wordt veel gebruikt in de keuken. Griekse marjolijn heeft een intensere, wat scherpere smaak dan de wilde marjolijn. Het blad kan het hele groeiseizoen door geoogst worden en is goed te drogen. Oreganum vulgare hirtum is erg geliefd door vlinders en bijen.

Zoekt u naar Origanum vulgare hirtum? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Griekse oregano marjolein is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.