eau de colognemunt (Mentha piperita f. citrata)

eau de colognemunt (Mentha-piperita-f.-citrata)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Beste oogsttijd: juli, augustus, september
Bloemkleur: blauw, roze
Hoogte: 40-60 cm, 60-80 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: normaal, vochtig
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Groenblijvend: nee
Winterhard: zeer winterhard
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Mentha piperita f citrata of eau de colognemunt, leent haar naam van het gekende Eau de cologne-reukwater. De plant wordt 50 cm hoog en groeit zoals andere muntsoorten graag in zon of halfschaduw op voedselrijke, vochtige grond. Eau de colognemunt heeft glanzend, groen blad met daarin soms een zweem van rood of met een rode bladrand. Deze munt bloeit van juli tot september met roze tot lavendelblauwe bloemen. De plant neemt via ondergrondse wortelstokken gemakkelijk veel ruimte in, als je dat wil vermijden kan je de plant in een pot zonder bodem in de grond planten. Mentha piperita f citrata is goed in een potpourri of in een boeket. Mooi meegenomen is dat Eau de colognemunt vliegen weghoudt, maar bijen en vlinders aantrekt.

Zoekt u naar Mentha piperita f. citrata? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Eau de colognemunt is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.