kweepeer struik (Cydonia oblonga Champion)

kweepeer-struik-(Cydonia-oblonga-Champion)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Standplaats zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: kweepeer
Plantenfamilie: Rosaceae - rozenfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Chania op het Griekse eiland Kreta
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: als klein boompje
Stamvorm bij fruitbomen: laagstam (struik)
In welke maanden mag je snoeien: juni, juli
Beste oogsttijd: september, oktober
Geurend: ja
Bloeimaand: mei
Hoogte: 3,5 - 4 meter, 4,5 - 5 meter
Standplaats: zon
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Winterhard: goed winterhard
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

De boom van de kweepeer Cydonia oblonga Champion draagt grote peervormige goudgele vruchten. Ze hebben een fijnzurige smaak en wit vruchtvlees. Handfruit welke niet eetbaar is maar wel gebruikt wordt om lekkere confituur of gelei mee te maken. Dit ras is een van de makkelijkste soorten. Is een sterke zelfbestuiver. Vroege soort die reeds bloeit in april-mei met witroze bloemen. Oogsten kan in september-oktober. Bij het koken van de vrucht kan het witte vruchtvlees verkleuren tot rozerood. Geschikt voor iets nattere ondergrond maar wel beschermen tegen te felle wind. Apart bewaren van ander fruit.

De peer is de sappigste van alle pitvruchten. Door het geringe zuurgehalte smaken de vruchten overwegend zoetig. Het vitaminegehalte is lager, het mineraalgehalte hoger dan bij de appel.

Lekker smullen van uw eigen fruitbomen? Op zoek naar een kweepeer struik ? Voor meer informatie over een fruitboom zoals de Cydonia oblonga Champion bent u steeds welkom in boomkwekerij en serres te Zwevegem. De beschikbaarheid van fruitbomen zoals de kweepeer struik in onze kwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden en het slagen van de enten op de onderstammen. Fruitbomen worden vooral geplant in de winter maar gezien onze bomen in pot zijn gekweekt kan je ze gans het jaar planten. Informeer u ter plaatse over de bestuivingsvoorwaarden van de Cydonia oblonga Champion .

Onze boomkwekerij is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.