• fruitbomen-planten.jpg

perenboom halfstam (Pyrus communis Pyrus Comtesse de Paris)

perenboom-halfstam-(Pyrus-communis-Pyrus-Comtesse-de-Paris)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Standplaats zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: peer, pereboom, perenboom
Plantenfamilie: Rosaceae - rozenfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Midden-Azië
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: middelgrote boom
Stamvorm bij fruitbomen: halfstam
In welke maanden mag je snoeien: januari, februari, maart, april, juni, juli, augustus, december
Beste oogsttijd: oktober
Geurend: ja
Bloeimaand: mei
Hoogte: 4,5 - 5 meter
Standplaats: zon
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Winterhard: goed winterhard
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Pyrus communis Comtesse de Paris, middelgrote winterpeer van Franse oorsprong die als één van de weinigen tot februari bewaard kan worden. De pluk gebeurt in november, de vruchten zijn eetbaar vanaf januari. Rijkelijke dracht waardoor het belangrijk is om uit te dunnen want kleine vruchten zijn smaakloos. Hij heeft een groene roestige kleur en heeft een sappige, fijne zoete smaak. Matig zelfbestuivend. Conference en Beurre De Hardy zijn uitstekende bestuivers.
 
De peer is de sappigste van alle pitvruchten. Door het geringe zuurgehalte smaken de vruchten overwegend zoetig. Het vitaminegehalte is lager, het mineraalgehalte hoger dan bij de appel. 
 
Wist je dat..  peren ook appels kunnen bestuiven en andersom? Om elkaar te bestuiven moeten ze wel gelijktijdig in bloei staan. Niet alle fruitsoorten zijn goede bestuivers. Sommige soorten bestuiven enkel zichzelf. Ook bepaalde sierbomen zijn zéér goede bestuivers. Daarom worden door professionele fruittelers sierappels, sierkersen en sierperen tussen de fruitbomen gezet. De bloesem van de Pyrus communis Pyrus Comtesse de Paris zijn aantrekkelijk voor honingbijen, hommels en solitaire bijen. Ze zorgen nietsvermoedend voor 60% van de bestuiving.
 
Lekker smullen van uw eigen fruitbomen? Op zoek naar een perenboom halfstam ? Voor meer informatie over een fruitboom zoals de Pyrus communis Pyrus Comtesse de Paris bent u steeds welkom in boomkwekerij en serres te Zwevegem. De beschikbaarheid van fruitbomen zoals de perenboom halfstam in onze kwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden en het slagen van de enten op de onderstammen. Fruitbomen worden vooral geplant in de winter maar gezien onze bomen in pot zijn gekweekt kan je ze gans het jaar planten. Informeer u ter plaatse over de bestuivingsvoorwaarden van de Pyrus communis Pyrus Comtesse de Paris .

Onze boomkwekerij is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.