fbpx
  • exclusieve-tuinplanten-soorten.jpg

goudlelie (Sprekelia formosissima)

goudlelie-(Sprekelia-formosissima)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: goudlelie, jacobslelie, Aztekenlelie, speklelie
Bekendmaking: Wij zijn terug open voor particulieren vanaf 1 maart!
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Plantenfamilie: Amaryllidaceae - narcisfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Mexico en Guatemala
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: collectors item, terrasplant, kuipplant, opvallende bloem, tropische tuin, exotische tuin, als blikvanger in bloempotten buiten op je terras of balkon, in een veranda, kan ook binnenshuis als kamerplant op een lichte plaats
Bloemkleur: rood
Bloeimaand: juni, juli
Hoogte: 20-40 cm
Vochtigheid: droog
Onderhoud: niet te veel water geven
Groenblijvend: nee
Winterhard: zoals vele bol- en knolgewassen of planten met vlezige wortelstokken volstaat een laagje bladafval, mulch of stro als extra isolatie tegen vorst. Echter, de combinatie natte en koude kan de bol of knol alsnog beschadigen tijdens een zachte winter. Bij voorkeur dus best rooien en binnenshuis op een droge lichtjes verwarmde plek overwinteren.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de goudlelie ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Sprekelia formosissima bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de goudlelie in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Sprekelia formosissima kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.