• exclusief.jpg

gevlekte aronskelk (Arum maculatum)

gevlekte-aronskelk-(Arum-maculatum)
Photo courtesy of: Vanacker bloembollen
Standplaats schaduw, half schaduw
Standplaats schaduw, half schaduw
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: gevlekte aronskelk
Plantenfamilie: Araceae - aronskelkfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: als zeldzaamheid in vruchtbare en zeer vochtige loofbossen van Europa tot in Oekraïne
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: collectors item, borderplant, wilde tuin, opvallende bloem, onder hoge bomen en struiken in gefilderd zonlicht, in de schaduwtuin, bostuin
Bloemkleur: rood, wit, groen
Bloeimaand: april, mei
Hoogte: 10-20 cm
Standplaats: schaduw, half schaduw
Vochtigheid: normaal, vochtig
Onderhoud: geen bijzondere zorg nodig, deze plant is ideaal om zijn gangetje te laten gaan en te laten verwilderen
Snoeien: de plant is niet groenblijvend en hoeft dus niet gesnoeid te worden, knip op het einde van de bloei de laatste bloemstengels af en laat het loof gewoon verder afsterven, verwijder in de lente als de plant terug begint te schieten eventuele de afgestorven plantenresten
Groenblijvend: nee
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 5
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de gevlekte aronskelk ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Arum maculatum bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de gevlekte aronskelk in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Arum maculatum kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.