australisch madeliefje (Brachyscome x multifida Delight Dark Mauve)

australisch madeliefje (Brachyscome-x-multifida-Delight-Dark-Mauve)
Photo courtesy of: Volmary GmbH
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Groeiwijze in bloembakken
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Groeiwijze in bloembakken: bossige groeiwijze
Bloemkleur: purper
Bloeimaand: april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: normaal
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Dit madeliefje heeft een rechtopstaande, matte groeiwijze die tot 45 cm hoog wordt. Het gebladerte is fijn en diep verdeeld. De bloemknoppen verschijnen boven het gebladerte op 40 cm lange steeltjes. De straalbloemen zijn violetblauw met een geel hartje binnenin en hebben een doorsnee van 7 tot 10 mm.  Ze bloeien de ganse zomer lang zonder ophouden. 

Het Australisch madeliefje is zeer populair en wordt gebruikt voor massale aanplant, in hangmanden en in bloembakken. Ze verdragen droge omstandigheden, maar profiteren van extra water. Planten zijn het best gediend met een plaatsje in volle zon, hoewel gedeeltelijke schaduw ook wordt getolereerd. Knip terug wanneer de bloei begint af te nemen om een ​​extra blos te stimuleren en de aanplant vorm te geven.

Zoekt u naar Brachyscome x multifida Delight Dark Mauve? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Australisch madeliefje is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.