• zomerbloeiers-planten.jpg

anjer (Dianthus Early Love)

anjer (Dianthus Early Love)
Photo courtesy of: Selecta Klemm GmbH & CO, KG
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Groeiwijze in bloembakken
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
WINTERHARD!
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Groeiwijze in bloembakken: bossige groeiwijze
Bloemkleur: rood, roze
Bloeimaand: april, mei, juni, juli, augustus
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: normaal
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Winterhard: goed winterhard
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Dianthus Early Love is een compacte, polvormende, groenblijvende vaste plant met afgeplatte, smal lansvormige, grijsgroene bladeren en in de zomer stijve stelen met sterk geurende, dubbele, roze bloemen met getande bladranden. De anjer dianthus straalt een zoete en exotische geur uit, die tuinen en balkons een unieke flair biedt. De mening dat dit een bloem voor schoonmoeders is, is ongeldig omdat er talloze mooie en krachtige kleuren zijn die elke tuin en elk balkon een weergaloze frisheid geven.

Geïmplanteerd in de tuin verwennen anjers onze zintuigen. Hun kleurrijke bloesems op stelen tot 20 cm geven elke tuin van april tot augustus een zomerse sfeer. Een waar festijn voor bijen, hommels en vlinders. Bovendien zijn ze meerjarig en hebben niet veel zorg nodig. Tot op vandaag heeft de anjer een meer symbolische betekenis dan de meeste andere planten. Wit symboliseert vriendschap en loyaliteit, rode anjers betekenen erotiek en roze zijn liefde. De anjer Dianthus Early Love houdt van zonnige, tegen de wind beschermde locatie, waardoor hij zich goed kan ontwikkelen. Dit geldt zowel voor groei als voor kleurintensiteit en geurontwikkeling. Als u een halfschaduwplaats kiest, wordt de anjer minder weelderig.

Zoekt u naar Dianthus Early Love? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Deze anjer is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.