priemvetmuur (Sagina subulata)

priemvetmuur-(Sagina-subulata)
Photo courtesy of: Florensis
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Groenblijvend: ja
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: vetmuur, priemvetmuur
Plantenfamilie: Caryophyllaceae - anjerfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Europese gebergten
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: alpineplant, onderhoudsarme tuin, groepsbeplanting, bodembedekker, borderplant, rotstuin, cottagetuin, natuurlijke tuin, tussen staptegels, randjesplant, plant die bestand is om af en toe overheen te lopen
Bloemkleur: wit
Bloeimaand: mei, juni, juli
Hoogte: 0-10 cm
Streklengte: 10-20 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Kustplant: Ja, redelijk
Vochtigheid: vochtig
Onderhoud: niet laten uitdrogen tijdens de bloei maar zorg wel voor een goede afwatering, geen bijzondere zorg nodig, als de plant breed wordt naar uw zin dan kan je van deze plant de randen afsteken met een spade
Snoeien: niet snoeien
Groenblijvend: ja
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 7
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de priemvetmuur ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Sagina subulata bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de priemvetmuur in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Sagina subulata kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.