• vasteplanten-planten.jpg

naald van Cleopatra (Eremurus Pinokkio)

naald-van-Cleopatra-(Eremurus-Pinokkio)
Photo courtesy of: Vanacker bloembollen
Bijen lokkend: ja
Standplaats zon
Tolerantie: hitte en droogte
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: naald van Cleopatra, woenstijnkaars, sierzweep
Plantenfamilie: Asphodelaceae - affodilfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Centraal-Azië, Afghanistan, Kaukasus, Turkestan en Perzië
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: groepsbeplanting, snijbloem, borderplant, kuipplant, wilde tuin, cottagetuin, opvallende bloem
Bloemkleur: oranje
Bloeimaand: juni, juli
Hoogte: 120-140 cm
Standplaats: zon
Tolerant tegen: hitte en droogte
Vochtigheid: droog, droog tijdens de winter
Onderhoud: niet te veel water geven
Bijenlokkend: ja
Snoeien: de plant is niet groenblijvend en hoeft dus niet gesnoeid te worden, knip op het einde van de bloei de laatste bloemstengels af en laat het loof gewoon verder afsterven, verwijder in de lente als de plant terug begint te schieten eventuele de afgestorven plantenresten
Groenblijvend: nee
Winterhard: zoals vele bol- en knolgewassen of planten met vlezige wortelstokken volstaat een laagje bladafval, mulch of stro als extra isolatie tegen vorst. Echter, de combinatie natte en koude kan de bol of knol alsnog beschadigen tijdens een zachte winter. Bij voorkeur dus best rooien en binnenshuis op een droge lichtjes verwarmde plek overwinteren.
Plantdichtheid per m² in volle grond: 7
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de naald van Cleopatra ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Eremurus Pinokkio bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de naald van Cleopatra in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Eremurus Pinokkio kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.