• vasteplanten-planten.jpg

maagdenpalm (Vinca minor Bowles)

maagdenpalm-(Vinca-minor-Bowles)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Standplaats schaduw, half schaduw
Standplaats schaduw, half schaduw
Tolerantie: hitte en droogte
Groenblijvend: ja
VANAF 15 STUKS = € 1,67 stuk
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: maagdenpalm, kleine witte maagdenpalm
Plantenfamilie: Apocynaceae - maagdenpalmfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Middellandse Zee-gebied
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: makkelijk te onderhouden blokbeplanting, onkruidverstikkende plant, onderhoudsarme tuin, groepsbeplanting, bodembedekker, borderplant, rotstuin, wilde tuin, cottagetuin, natuurlijke tuin, randjesplant, onder hoge bomen en struiken in gefilderd zonlicht, beplanting helling, in de schaduwtuin, kleine stadstuin, bostuin
Bloemkleur: blauw
Bloeimaand: april, mei
Hoogte: 10-20 cm
Streklengte: 20-40 cm
Standplaats: schaduw, half schaduw
Kustplant: Ja, redelijk
Tolerant tegen: hitte en droogte
Vochtigheid: droog, normaal
Onderhoud: niet te veel water geven, als de planten te slordig worden dan mag je deze diep inkorten met de heggenschaar
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Snoeien: jaarlijks trimmen of na meerdere jaren eens diep insnoeien
Groenblijvend: ja
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 7
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de maagdenpalm ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Vinca minor Bowles bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de maagdenpalm in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Vinca minor Bowles kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.