• vasteplanten-planten.jpg

herfstaster (Aster novi belgii Magic Purple Yomagic PBR)

herfstaster-(Aster-novi-belgii-Magic-Purple-Yomagic-PBR)
Photo courtesy of: Syngenta Flowers
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: herfstaster
Plantenfamilie: Compositae - composietenfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: uit het noordoosten van Noord-Amerika, Groot-Brittannië
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: onderhoudsarme tuin, groepsbeplanting, bodembedekker, snijbloem, borderplant, terrasplant, kuipplant, wilde tuin, cottagetuin, natuurlijke tuin, als terras- en balkondecoratie tijdens de bloei nadien best in de volle grond uitplanten
Bloemkleur: purper
Bloeimaand: september, oktober, november
Doorbloeier: ja, dit is een echte doorbloeier. Deze plant kan maandenlang bloeien zonder ophouden!
Hoogte: 60-80 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Kustplant: Ja, redelijk
Vochtigheid: droog, normaal, droog tijdens de winter
Onderhoud: niet te veel water geven, als de plant na meerdere jaren te groot wordt, dan kan je makkelijk deze plant splitsen en delen
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Snoeien: de plant is niet groenblijvend en hoeft dus niet gesnoeid te worden, knip op het einde van de bloei de laatste bloemstengels af en laat het loof gewoon verder afsterven, verwijder in de lente als de plant terug begint te schieten eventuele de afgestorven plantenresten
Groenblijvend: nee
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 5
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de herfstaster ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Aster novi belgii Magic Purple Yomagic PBR bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de herfstaster in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Aster novi belgii Magic Purple Yomagic PBR kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.