• vasteplanten-planten.jpg

groot kaasjeskruid (Malva syl. Primley Blue)

groot kaasjeskruid (Malva-syl.-Primley-Blue)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Standplaats zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: groot kaasjeskruid, muskuskaasjeskruid
Plantenfamilie: Malvaceae - kaasjeskruidfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Europa, Noord-Afrika en Azië
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: groepsbeplanting, bodembedekker, borderplant, rotstuin, wilde tuin, cottagetuin, opvallende bloem, natuurlijke tuin, zomerbloembakken, medicinaal
Bloemkleur: blauw, lila
Bloeimaand: juni, juli, augustus, september, oktober
Doorbloeier: ja, dit is een echte doorbloeier. Deze plant kan maandenlang bloeien zonder ophouden!
Hoogte: 40-60 cm
Standplaats: zon
Vochtigheid: droog, normaal
Onderhoud: geen bijzondere zorg nodig, deze plant is ideaal om zijn gangetje te laten gaan en te laten verwilderen
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Snoeien: de plant is niet groenblijvend en hoeft dus niet gesnoeid te worden, knip op het einde van de bloei de laatste bloemstengels af en laat het loof gewoon verder afsterven, verwijder in de lente als de plant terug begint te schieten eventuele de afgestorven plantenresten, tip: knip direct na de eerste bloeiperiode de plant volledig terug tot 10 cm boven de grond, de plant zal herschieten en u bekomt een tweede bloei!
Groenblijvend: nee
Winterhard: matig winterhard, ze zijn winterhard maar verdwijnen na enkele jaren. Toch zorgen ze steeds voor nakomelingen door zichzelf jaarlijks uit te zaaien, waardoor ze ideaal geschikt zijn om te laten verwilderen in de tuin
Plantdichtheid per m² in volle grond: 7
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de groot kaasjeskruid ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Malva syl. Primley Blue bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de groot kaasjeskruid in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Malva syl. Primley Blue kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.