fbpx
  • vasteplanten-planten.jpg

goudaarbei (Waldsteinia Ternata)

goudaarbei (Waldsteinia-Ternata)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats schaduw, half schaduw, zon
Standplaats schaduw, half schaduw, zon
Standplaats schaduw, half schaduw, zon
Tolerantie: natte standplaats
Groenblijvend: ja
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: goudaardbei, gele aarbei
Plantenfamilie: Rosaceae - rozenfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Siberië, Midden- en Zuid-Europa, Japan en China
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: makkelijk te onderhouden blokbeplanting, onkruidverstikkende plant, onderhoudsarme tuin, groepsbeplanting, bodembedekker, borderplant, rotstuin, wilde tuin, cottagetuin, tussen staptegels, randjesplant, plant die bestand is om af en toe overheen te lopen, onder hoge bomen en struiken in gefilderd zonlicht, beplanting helling
Bloemkleur: geel
Bloeimaand: april, mei, juni
Hoogte: 0-10 cm, 10-20 cm
Streklengte: 10-20 cm
Standplaats: schaduw, half schaduw, zon
Tolerant tegen: natte standplaats
Vochtigheid: normaal, vochtig
Onderhoud: geen bijzondere zorg nodig, deze plant is ideaal om zijn gangetje te laten gaan en te laten verwilderen
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Snoeien: jaarlijks, lichtjes insnoeien na de winter net voordat de plant terug begint te groeien
Groenblijvend: ja
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 7
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de goudaarbei ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Waldsteinia Ternata bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de goudaarbei in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Waldsteinia Ternata kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.