• vasteplanten-planten.jpg

geschubde mannetjesvaren (Dryopteris affinis Crispa)

geschubde-mannetjesvaren-(Dryopteris-affinis-Crispa)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Standplaats schaduw, half schaduw
Standplaats schaduw, half schaduw
Tolerantie: natte standplaats
Groenblijvend: ja
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: geschubde mannetjesvaren, schildvaren , geschubde niervaren
Plantenfamilie: Dryopteriaceae - niervarenfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Zuidwest-Azië, Zuid- en West-Europa, Middellandse Zeegebied
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: groepsbeplanting, bodembedekker, borderplant, kuipplant, bladsierplant, cottagetuin, natuurlijke tuin, onder hoge bomen en struiken in gefilderd zonlicht, in de schaduwtuin, kleine stadstuin, bostuin
Hoogte: 20-40 cm
Standplaats: schaduw, half schaduw
Tolerant tegen: natte standplaats
Vochtigheid: normaal, vochtig
Snoeien: verwijder dode bladeren na de winter net voordat de plant terug begint te groeien
Groenblijvend: ja
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 5
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de geschubde mannetjesvaren ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Dryopteris affinis Crispa bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de geschubde mannetjesvaren in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Dryopteris affinis Crispa kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.