• vasteplanten-planten.jpg

donderblad Mix (Sempervivum)

donderblad Mix (Sempervivum)
Photo courtesy of: Henk Blondeel
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Standplaats zon
Tolerantie: hitte en droogte
Groenblijvend: ja
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: donderblad, huislook, spinnenwebhuislook, donderbaard
Plantenfamilie: Crassulaceae - vetplantenfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Noord-Europese gebergten en Azië
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: alpineplant, onderhoudsarme tuin, bodembedekker, terrasplant, kuipplant, rotstuin, vetplant, opvallende bloem, in winterbloembakken, mooie herfskleur blad, lentebloembakken, zomerbloembakken, najaarsbloembakken, kleine stadstuin, als blikvanger in bloempotten buiten op je terras of balkon, in een veranda, wegens zijn droogtetolerantie geschikt als grafbeplanting
Bloemkleur: rood, roze
Bloeimaand: juni, juli
Hoogte: 10-20 cm
Standplaats: zon
Kustplant: Ja, verdraagt extreme omstandigheden zoals zoute felle zeewind, schurende zanddeeltjes, droogte, zout en kleigrond
Tolerant tegen: hitte en droogte
Vochtigheid: droog, normaal, droog tijdens de winter
Onderhoud: niet te veel water geven, geen bijzondere zorg nodig
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Snoeien: niet snoeien
Groenblijvend: ja
Winterhard: ze zijn winterhard maar na enkele jaren sterft de hoofdplant nadat hij rondom nieuwe plantjes heeft geproduceerd
Plantdichtheid per m² in volle grond: 9
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de donderblad Mix ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Sempervivum bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de donderblad Mix in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Sempervivum kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.