Chinese clownsmuts (Orostachys iwarenge Chinese Hat)

Chinese-clownsmuts-(Orostachys-iwarenge-Chinese-Hat)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Standplaats zon
Tolerantie: hitte en droogte
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: Chinese clownsmuts, Japanse clownsmuts, narrenkap,
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: kuipplant, rotstuin, vetplant, opvallende bloem, zomerbloembakken, najaarsbloembakken, exotische tuin, kleine stadstuin, in een veranda, als terras- en balkondecoratie tijdens de bloei nadien best in de volle grond uitplanten, wegens zijn droogtetolerantie geschikt als grafbeplanting
Bloemkleur: creme
Bloeimaand: september, oktober
Streklengte: 10-20 cm
Standplaats: zon
Kustplant: Ja, redelijk
Tolerant tegen: hitte en droogte
Vochtigheid: droog
Onderhoud: niet te veel water geven, geen bijzondere zorg nodig
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Snoeien: verwijder dode bladeren na de winter net voordat de plant terug begint te groeien
Groenblijvend: nee
Winterhard: nee, tweejarig dat wil zeggen: ze overleven zonder probleem de strenge winters waarna ze zichzelf elk jaar terug uitzaaien. Hierdoor duiken spontaan in het najaar hier en daar nieuwe plantjes op. Ideaal dus om ze heerlijk te laten verwilderen in uw tuin!
Plantdichtheid per m² in volle grond: 6
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de Chinese clownsmuts ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Orostachys iwarenge Chinese Hat bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de Chinese clownsmuts in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Orostachys iwarenge Chinese Hat kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.