• vasteplanten-planten.jpg

blauwe spirea (Caryopteris x clandonensis Blue Empire) (‘Elst33’PBR) EU 43537

blauwe-spirea-(Caryopteris-x-clandonensis-Blue-Empire) (‘Elst33’PBR) EU 43537
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Tolerantie: hitte en droogte
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: blauwe spirea, baardbloem, blauwbaard
Plantenfamilie: Verbenaceae - ijzerhardfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Oost-Azië
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: onderhoudsarme tuin, groepsbeplanting, borderplant, terrasplant, kuipplant, wilde tuin, cottagetuin, natuurlijke tuin, mooie herfskleur blad, kleine stadstuin, als blikvanger met een maandenlange bloei buiten op je terras of balkon, als terras- en balkondecoratie tijdens de bloei nadien best in de volle grond uitplanten
Bloemkleur: blauw, purper
Geurend: ja
Bloeimaand: augustus, september, oktober
Doorbloeier: ja, dit is een echte doorbloeier. Deze plant kan maandenlang bloeien zonder ophouden!
Hoogte: 80-100 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Tolerant tegen: hitte en droogte
Vochtigheid: droog
Onderhoud: niet te veel water geven, geen bijzondere zorg nodig
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Snoeien: jaarlijks, na de winter net voordat de plant terug begint te groeien
Groenblijvend: nee
Winterhard: goed winterhard, in volle grond bescherm je een kort geknipte plant met wat bladeren tegen de vorst. Een exemplaar in pot of kuip zet je op een vorstvrije plek om te overwinteren
Plantdichtheid per m² in volle grond: 3
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de blauwe spirea ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Caryopteris x clandonensis Blue Empire bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de blauwe spirea in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Caryopteris x clandonensis Blue Empire kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.