• vasteplanten-planten.jpg

alpenlijmkruid (Silene acaulis Mount Snowdon)

alpenlijmkruid (Silene-acaulis-Mount-Snowdon)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Standplaats zon
Tolerantie: hitte en droogte
Groenblijvend: ja
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: alpenlijmkruid, stengelloze Silene
Plantenfamilie: Caryophyllaceae - anjerfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Midden-Europa in het Alpengebergte, de Apennijnen en de Pyreneeën
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: alpineplant, onderhoudsarme tuin, bodembedekker, rotstuin, tussen staptegels, randjesplant, plant die bestand is om af en toe overheen te lopen, kleine stadstuin
Bloemkleur: roze
Bloeimaand: juni, juli, augustus
Hoogte: 0-10 cm
Standplaats: zon
Kustplant: Ja, verdraagt extreme omstandigheden zoals zoute felle zeewind, schurende zanddeeltjes, droogte, zout en kleigrond
Tolerant tegen: hitte en droogte
Vochtigheid: droog, normaal
Onderhoud: niet te veel water geven, verder nauwelijks onderhoud nodig
Snoeien: niet snoeien
Groenblijvend: ja
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 7
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de alpenlijmkruid ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Silene acaulis Mount Snowdon bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de alpenlijmkruid in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Silene acaulis Mount Snowdon kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.