schaduwkruid (Pachysandra Green Sheen)

schaduwkruid (Pachysandra-Green-Sheen)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats schaduw, half schaduw
Standplaats schaduw, half schaduw
Groenblijvend: ja
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: schaduwkruid, dikkemanskruid
PROMOTIE TOP BODEMBEDEKKER! 1,25 euro stuk (10,5cm pot)
Plantenfamilie: Buxaceae - buxusfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: vochtige bosrijke gebieden in Japan en China
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: makkelijk te onderhouden blokbeplanting, onkruidverstikkende plant, onderhoudsarme tuin, groepsbeplanting, bodembedekker, borderplant, bladsierplant, wilde tuin, natuurlijke tuin, tussen staptegels, randjesplant, plant die bestand is om af en toe overheen te lopen, onder hoge bomen en struiken in gefilderd zonlicht, beplanting helling
Bloemkleur: wit
Bloeimaand: april, mei
Hoogte: 10-20 cm, 20-40 cm
Streklengte: 20-40 cm
Standplaats: schaduw, half schaduw
Kustplant: Ja, verdraagt extreme omstandigheden zoals zoute felle zeewind, schurende zanddeeltjes, droogte, zout en kleigrond
Tolerant tegen: hitte en droogte, natte standplaats
Vochtigheid: droog, normaal, vochtig
Onderhoud: geen bijzondere zorg nodig, als de planten te slordig worden dan mag je deze diep inkorten met de heggenschaar
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Snoeien: jaarlijks trimmen of na meerdere jaren eens diep insnoeien, jaarlijks direct na de bloei
Groenblijvend: ja
Winterhard: zeer winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 7
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Pachysandra terminalis Green Sheen is een groenblijvende bodembedekker voor beschaduwde plaatsen. De variëteit Green Sheen verdraagt beter zonlicht dan andere soorten Pachysandra. Een standplaats in de volledige schaduw is perfect maar een standplaats met gefilterd zonlicht of ochtendzon ook wel mogelijk. Deze onderhoudsarme bodembedekker bloeit met witte bloemen in tuiltjes die zeer geliefd zijn bij bijen en hommels. Hij wordt vooral aangeplant om zijn leerachtig blinkend blad en tapijtvormende eigenschappen.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de schaduwkruid ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Pachysandra Green Sheen bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de schaduwkruid in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Pachysandra Green Sheen kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.