• nieuwe-planten-soorten.jpg

steenbreek (Saxifraga x arendsii Marto Picotee Red)

steenbreek (Saxifraga-x-arendsii-Marto-Picotee-Red)
Photo courtesy of: Florensis
Vlinder lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Groenblijvend: ja
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: steenbreek, mossteenbreek
Plantenfamilie: Saxifragaceae - steenbreekfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: gebergten van Midden- en Zuid-Europa, de Kaukasus en Noord-Anatolië
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: alpineplant, bodembedekker, borderplant, terrasplant, rotstuin, wilde tuin, tussen staptegels, lentebloembakken, als terras- en balkondecoratie tijdens de bloei nadien best in de volle grond uitplanten
OPGELET! beschikbaarheid: dit is een typische lentebloeier. Deze planten planten zijn beschikbaar bij het krieken van de lente bij aanvang van onze seizoensverkoop (half maart, begin april)
Bloemkleur: rood, roze, wit
Bloeimaand: maart, april, mei, juni
Doorbloeier: ja, dit is een echte doorbloeier. Deze plant kan maandenlang bloeien zonder ophouden!
Hoogte: 10-20 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: vochtig, droog tijdens de winter
Onderhoud: als de plant breed wordt naar uw zin dan kan je van deze plant de randen afsteken met een spade
Vlinderlokkend: ja
Snoeien: niet snoeien, lichtjes trimmen direct na de bloei
Groenblijvend: ja
Winterhard: goed winterhard, ze zijn winterhard maar na enkele jaren sterft de hoofdplant nadat hij rondom nieuwe plantjes heeft geproduceerd
Plantdichtheid per m² in volle grond: 7
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Saxifraga x arendsii Marto Picotee Red is een matvormende groenblijvende meerjarige alpineplant met een compacte groeiwijze. Het heeft felgroene lansvormige bladeren in kleine trossen die samen een stekelige heuvel van gebladerte creëren. In het late voorjaar draagt ​​het prachtige opvallende stervormige bloemen in heldere tinten van kleine komvormige karmijnrood tot violet-roze die omhoog worden gehouden op slanke stengels van 10 tot 20cm. Deze steenbreek prefereert een niet te droge positie. Steenbreek is ideaal voor het groeien aan de rand van een bloemperk, in rotstuinen of potten. Juist na de bloei kan men de bloemen snoeien om zo een mooie compacte plant te behouden. Houdt lang aan en is vooral zeer uitbundig.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de steenbreek ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Saxifraga x arendsii Marto Picotee Red bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de steenbreek in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Saxifraga x arendsii Marto Picotee Red kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.