fbpx
  • nieuwe-planten-soorten-kopen.jpg

anjer (Dianthus Peach Party)

anjer (Dianthus Peach Party)
Photo courtesy of: Selecta Klemm GmbH & CO, KG
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Groeiwijze in bloembakken
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
NIEUWE VARIËTEIT
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Groeiwijze in bloembakken: bossige groeiwijze
Bloemkleur: oranje, creme
Bloeimaand: april, mei, juni, juli, augustus
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: normaal
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Winterhard: goed winterhard

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Dianthus Peach Party is een compacte, polvormende, groenblijvende vaste plant met afgeplatte, smal lansvormige, grijsgroene bladeren en in de zomer stijve stelen met sterk geurende, perzikroze bloemen. Peach Party tracteert je op een uniek kleurenspel. In het begin heeft deze anjer perzikkleurige bloemen die in de zomer een intensief rood hartje krijgen. Een prachtig contrast het donkere bloemenhart en de lichtgekleurde bloemenrand. 

De anjer dianthus straalt een zoete en exotische geur uit, die tuinen en balkons een unieke flair biedt. De mening dat dit een bloem voor schoonmoeders is, is ongeldig omdat er talloze mooie en krachtige kleuren zijn die elke tuin en elk balkon een weergaloze frisheid geven.

Geïmplanteerd in de tuin verwennen anjers onze zintuigen. Hun kleurrijke bloesems op stelen tot 20 cm geven elke tuin van april tot augustus een zomerse sfeer. Een waar festijn voor bijen, hommels en vlinders. Bovendien zijn ze meerjarig en hebben niet veel zorg nodig. Tot op vandaag heeft de anjer een meer symbolische betekenis dan de meeste andere planten. Wit symboliseert vriendschap en loyaliteit, rode anjers betekenen erotiek en roze zijn liefde. De anjer Dianthus Peach Party houdt van zonnige, tegen de wind beschermde locatie, waardoor hij zich goed kan ontwikkelen. Dit geldt zowel voor groei als voor kleurintensiteit en geurontwikkeling. Als u een halfschaduwplaats kiest, wordt de anjer minder weelderig.

Zoekt u naar Dianthus Peach Party? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Deze anjer is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.