duifkruid (Scabiosa col. FlutterTM Pure White)

duifkruid (Scabiosa-col.-FlutterTM-Pure-White)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Tolerantie: hitte en droogte
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: duifkruid, kaukasisch duifkruid, schurftkruid
Plantenfamilie: Caprifoliaceae - Kamperfoeliefamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Zuid-Europa, Noord-Oost-Turkije, Kaukasus, Noord-Iran
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: onderhoudsarme tuin, snijbloem, borderplant, kuipplant, wilde tuin, cottagetuin, opvallende bloem, natuurlijke tuin
Bloemkleur: wit
Bloeimaand: juni, juli, augustus, september
Doorbloeier: ja, dit is een echte doorbloeier. Deze plant kan maandenlang bloeien zonder ophouden!
Hoogte: 20-40 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Kustplant: Ja, verdraagt extreme omstandigheden zoals zoute felle zeewind, schurende zanddeeltjes, droogte, zout en kleigrond
Tolerant tegen: hitte en droogte
Vochtigheid: droog, normaal
Onderhoud: de beste en langste bloei wordt bekomen door regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen, als de plant na meerdere jaren te groot wordt, dan kan je makkelijk deze plant splitsen en delen
Vlinderlokkend: ja
Snoeien: de plant is niet groenblijvend en hoeft dus niet gesnoeid te worden, knip op het einde van de bloei de laatste bloemstengels af en laat het loof gewoon verder afsterven, verwijder in de lente als de plant terug begint te schieten eventuele de afgestorven plantenresten, tip: knip direct na de eerste bloeiperiode de plant volledig terug tot 10 cm boven de grond, de plant zal herschieten en u bekomt een tweede bloei!
Groenblijvend: nee
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 6
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de duifkruid ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Scabiosa col. FlutterTM Pure White bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de duifkruid in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Scabiosa col. FlutterTM Pure White kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.