fbpx
  • nieuwe-planten.jpg

Canarisch vingerhoedskruid (Isoplexis Bella) (‘ISOB007’PBR) EU 20191211

Canarisch vingerhoedskruid (Isoplexis-Bella) (‘ISOB007’PBR) EU 20191211
Photo courtesy of: Henk Blondeel
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
NIEUW 2023-24
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: Canarisch vingerhoedskruid
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Plantenfamilie: Scrophulariaceae - Helmkruidfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Madeira en Canarische Eilanden
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: collectors item, groepsbeplanting, borderplant, terrasplant, kuipplant, wilde tuin, cottagetuin, opvallende bloem, tropische tuin, exotische tuin, als blikvanger in bloempotten buiten op je terras of balkon
Bloemkleur: oranje
Bloeimaand: mei, juni, juli, augustus, september, oktober
Doorbloeier: ja, dit is een echte doorbloeier. Deze plant kan maandenlang bloeien zonder ophouden!
Hoogte: 40-60 cm, 60-80 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: normaal, vochtig
Onderhoud: de beste en langste bloei wordt bekomen door regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Snoeien: jaarlijks direct na de bloei
Groenblijvend: nee
Winterhard: matig tot -5°C, dus best wat beschermen met droge bladeren, in volle grond bescherm je een kort geknipte plant met wat bladeren tegen de vorst. Een exemplaar in pot of kuip zet je op een vorstvrije plek om te overwinteren
Plantdichtheid per m² in volle grond: 5

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de Canarisch vingerhoedskruid ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Isoplexis Bella bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de Canarisch vingerhoedskruid in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Isoplexis Bella kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.