• moestuin-plantjes-vinden.jpg

platte peterselie (Petroselinum crispum var. neapolitanum)

platte-peterselie (Petroselinum-crispum-var.-neapolitanum)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Standplaats schaduw, half schaduw, zon
Standplaats schaduw, half schaduw, zon
Standplaats schaduw, half schaduw, zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: bladpeterselie, italiaanse peterselie
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Indien voorgezaaid de jonge plantjes uitplanten op een afstand van: 30 x 15 cm
Bemesting: matig bemesten met compost, stalmest of organische meststof extra stikstof
Beste plantijd: februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september
Beste oogsttijd: maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober
Serre of buitenteelt: serre & buiten
Standplaats: schaduw, half schaduw, zon
Vochtigheid: vochtig
Vorstgevoelig: ja, beschermd opkweken alvoor buiten te planten, nee, weinig vervriezingsgevaar
Combinatieteelt, planten naast: dille, basilicum, tomaat, asperge
Combinatieteelt, NIET planten naast: sla soorten

Petroselinum crispum var. Neapolitanum wordt in het nederlands bladpeterselie of italiaanse peterselie genoemd. Deze tweejarige, aromatische plant wordt 60 cm hoog en draagt in de zomer van het tweede groeijaar witte bloemschermen. Dit welbekende keukenkruid wordt vaak gehouden als éénjarige omdat het jong geoogste blad het lekkerste is. Italiaanse peterselie heeft een sterkere smaak dan de gekrulde peterselie en zal bij drogen het aroma iets beter behouden. Doorgaans wordt dit kruid echter vers en rauw gegeten, het is rijk aan vitamine c en mineralen en vindt toepassing in allerlei bereidingen. Petroselinum crispum var. Neapolitanum houdt van een plek in halfschaduw of schaduw op vochtige, voedselrijke bodem. De plant kan heel goed in een pot gehouden worden mits voldoende vocht.

Wens je moestuinplantjes te kopen? Op zoek naar plantjes van platte peterselie ? Voor meer informatie over plantjes voor in de moestuin zoals Petroselinum crispum var. neapolitanum bent u van harte welkom in onze plantenwinkel te Zwevegem. De beschikbaarheid van moestuinplanten zoals de platte peterselie in onze kwekerij te Zwevegem is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de groentezaden of beworteling van de stekken. De Petroselinum crispum var. neapolitanum is te koop rechtstreeks vanuit ons tuincentrum zo lang onze voorraad groenteplanten strekt. De exacte startdatum van onze groenteplantenverkoop is natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden in maart. De startdatum zal aangeven worden bovenaan de pagina 'moestuin groenten' in onze online catalogus.