vergeet me nietje (Myosotis sylvatica Miro)

vergeet-me-nietje (Myosotis-sylvatica-Miro)
Photo courtesy of: Florensis
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Bloemkleur: blauw
Bloeimaand: maart, april, mei
Hoogte: 10-20 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: vochtig
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Winterhard: tweejarig dat wil zeggen: ze overleven zonder probleem de strenge winters waarna ze zichzelf elk jaar terug uitzaaien. Hierdoor duiken spontaan in het najaar hier en daar nieuwe plantjes op. Ideaal dus om ze heerlijk te laten verwilderen in uw tuin!
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Vergeet me nietje, een lente-bloeiende favoriet, zijn tweejarige of kortlevende vaste planten die zichzelf zaaien om vele jaren na elkaar terug te komen zodat je de Myosotis sylvatica Miro inderdaad onmogelijk kunt vergeten. Deze variëteit vormt een lage heuvel van grijsgroene bladeren, gesmoord met clusters van zeer donkerblauw bloemen, elk met een klein geel oog die tot 15 à 20cm hoog uitbloeien.

Myosotis sylvatica Miro is de allervroegste meest blauwe Myosotis. Uitstekend combinerend met voorjaarsbloeiende bollen. Zaailingen kunnen gemakkelijk worden verplaatst in de herfst of zeer vroege lente. Zaailingen moeten worden verdund om ongeveer 6 centimeter uit elkaar te staan, dit om schimmelziekteproblemen te verminderen, met name in regio's met hete, vochtige zomers. Myosotis sylvatica Miro is een uitstekende bijen, hommels en vlinderlokker.

Op zoek naar mooie langbloeiende lentebloeiers voor in bloembakken of voor op uw terras of balkon? Voor meer informatie over vergeet-me-nietjes bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Onze donkerblauwe Myosotis sylvatico Miro is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden of het kiemen van de zaden.