• lentebloemen-planten.jpg

madeliefje (Bellis perennis Tasso Red)

madeliefje (Bellis-perennis-Tasso-Red)
Photo courtesy of: Florensis
Groeiwijze in bloembakken
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Tolerantie: natte standplaats
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Groeiwijze in bloembakken: rechtopgroeiend
Bloemkleur: rood
Bloeimaand: maart, april, mei, juni, juli
Hoogte: 10-20 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Tolerant tegen: natte standplaats
Vochtigheid: normaal, vochtig
Winterhard: tweejarig dat wil zeggen: ze overleven zonder probleem de strenge winters waarna ze zichzelf elk jaar terug uitzaaien. Hierdoor duiken spontaan in het najaar hier en daar nieuwe plantjes op. Ideaal dus om ze heerlijk te laten verwilderen in uw tuin!
Plantdichtheid per m² in volle grond: 7
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Bellis perennis Tasso Red ookwel madeliefjes genoemd. Deze planten zijn tweejaarlijks maar bloeien meestal maar één seizoen waarna ze zichzelf uitzaaien om toekomstige generaties te voorzien. In volle grond blijft u ze behouden al kunnen ze zich wel verplaatsen van hun oorspronkelijke standplaats. Hebt u ze in potten staan op je terras dan kun je ze net voor de bloei ten einde komt een plaatsje geven uw border waar ze heerlijk kunnen verwilderen.

Bellis perennis Tasso Red is een sterke bloeier met schattige kleine dubbele bloemknoppen in het rood. Door de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen, blijven planten tot ver in de zomer bloeien.

Bellis perennis Tasso Red worden gecombineerd met tulpen, narcissen en andere lentebloeiers. De bloemen groeien aan korte steeltjes, die boven het frisgroene blad uitsteken. Bellis perennis houdt van de zon maar ook van halfschaduw is hij niet vies. Ze staan prachtig in bloembakken op je terras waar ze maandenlang zullen bloeien. 

Op zoek naar bijzondere lentebloeiers voor in bloembakken of voor in de volle grond? Voor meer informatie over de Bellis perennis Tasso Red ofwel rode madeliefje bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Onze madeliefjes in verschillende kleuren zijn verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden of het kiemen van de zaden.