fbpx
  • lentebloemen-planten.jpg

engels gras (Armeria pseudarmeria Ballerina White)

engels gras (Armeria-pseudarmeria-Ballerina-White)
Photo courtesy of: Florensis
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Tolerantie: hitte en droogte
Groenblijvend: ja
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: Spaans gras, Engels gras, strandkruid
Advies en thuislevering: Aanleg Engelse of natuurlijke bloemenborder? Geen budget voor ontwerper of tuinarchitect? Vanaf 30m2 aan te leggen bloemenborder kan je in de maand december bij ons terecht voor zowel de thuislevering van de nodige planten plus het plant advies. De door ons geleverde planten worden (indien gewenst) door ons vakkundig uitgezet op hun definitieve plaats waar ze door uzelf geplant kunnen worden. Gemakkelijk toch? Wij gebruiken voornamelijk vaste planten uit onze eigen kwekerij in combinatie met enkele structuurplanten. Wij werken met goed ontwikkelde XL planten, die al van het eerste jaar een geweldige bloei gaan geven. Contacteer ons via het contactformulier van deze website met uw aanvraag.
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit niet vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Bestellen (ter plekke) woensdag ten laatste = afhalen vanaf vrijdag (in de meeste gevallen)
Prijs: Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze winkel.
Plantenfamilie: Plumbaginaceae - strandkruidfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Noordelijk halfrond zeegebied, waddeneilanden, Noord-Amerika
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: onderhoudsarme tuin, groepsbeplanting, borderplant, kuipplant, rotstuin, wilde tuin, cottagetuin, opvallende bloem, prairietuin, natuurlijke tuin, tussen staptegels, jaarrond in bloembakken en sierpotten, als blikvanger in bloempotten buiten op je terras of balkon
Bloemkleur: wit
Bloeimaand: maart, april, mei, juni, juli, augustus
Doorbloeier: ja, dit is een echte doorbloeier. Deze plant kan maandenlang bloeien zonder ophouden!
Hoogte: 20-40 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Kustplant: Ja, redelijk
Tolerant tegen: hitte en droogte
Vochtigheid: droog, normaal
Onderhoud: de beste en langste bloei wordt bekomen door regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Snoeien: tip: knip direct na de eerste bloeiperiode de plant volledig terug tot 10 cm boven de grond, de plant zal herschieten en u bekomt een tweede bloei!
Groenblijvend: ja
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 7

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Armeria pseudarmerie Ballerina White is een compacte, groenblijvende vaste plant met brede grasachtige bladeren. Hij produceert grote bolvormige witte bloemen die bloeien van midden lente tot vroege zomer. Mits in te knippen na de bloei beginnen ze een tweede bloei die gans de zomer kan aanhouden. Ideaal om bij viooltjes of primula te planten. Engels gras is een laagblijvende vaste plant waarvan sommige soorten bloemstengels van wel 20 cm lang vormen. Engels gras staat het liefst in de zon op een open plek. Armeria is kan goed tegen de droogte en kan ook prima gebruikt worden in potten om uw terras en balkon te sieren.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de engels gras ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Armeria pseudarmeria Ballerina White bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de engels gras in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Armeria pseudarmeria Ballerina White kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.