engels gras (Armeria pseudarmeria Ballerina Purple Rose)

engels gras (Armeria-pseudarmeria-Ballerina-Purple-Rose)
Photo courtesy of: Florensis
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Tolerantie: hitte en droogte
Groenblijvend: ja
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: Spaans gras, Engels gras, strandkruid
Plantenfamilie: Plumbaginaceae - strandkruidfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Noordelijk halfrond zeegebied, waddeneilanden, Noord-Amerika
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: onderhoudsarme tuin, groepsbeplanting, borderplant, kuipplant, rotstuin, wilde tuin, cottagetuin, opvallende bloem, prairietuin, natuurlijke tuin, tussen staptegels, randjesplant, plant die bestand is om af en toe overheen te lopen, jaarrond in bloembakken en sierpotten, als blikvanger in bloempotten buiten op je terras of balkon
Bloemkleur: purper, roze
Bloeimaand: maart, april, mei, juni, juli, augustus
Doorbloeier: ja, dit is een echte doorbloeier. Deze plant kan maandenlang bloeien zonder ophouden!
Hoogte: 20-40 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Kustplant: ja, zowel in de volle grond als in bloembakken en sierpotten. Ze verdraagt extreme omstandigheden zoals zoute felle zeewind, schurende zanddeeltjes, hoog oplopende temperaturen en droogte.
Tolerant tegen: hitte en droogte
Vochtigheid: droog, normaal
Onderhoud: de beste en langste bloei wordt bekomen door regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen, verder nauwelijks onderhoud nodig
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Snoeien: niet snoeien, tip: knip direct na de eerste bloeiperiode de plant volledig terug tot 10 cm boven de grond, de plant zal herschieten en u bekomt een tweede bloei!
Groenblijvend: ja
Winterhard: zeer winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 7
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Armeria pseudarmeria Ballerina Purple Rose is een compacte, groenblijvende vaste plant met brede grasachtige bladeren. Hij produceert grote bolvormige paarsrode bloemen die bloeien van midden lente tot vroege zomer. Mits in te knippen na de bloei beginnen ze een tweede bloei die gans de zomer kan aanhouden. Ideaal om bij viooltjes of primula te planten. Engels gras is een laagblijvende vaste plant waarvan sommige soorten bloemstengels van wel 20 cm lang vormen. Engels gras staat het liefst in de zon op een open plek. Armeria kan goed tegen de droogte en kan ook prima gebruikt worden in potten om uw terras en balkon te sieren.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de engels gras ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Armeria pseudarmeria Ballerina Purple Rose bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de engels gras in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Armeria pseudarmeria Ballerina Purple Rose kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.