fbpx
  • kuipplanten-terrasplanten-tuin.jpg

Braziliaanse Jasmijn (Dipladenia Mandevilla White)

Braziliaanse-Jasmijn-(Dipladenia-Mandevilla-White)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Tolerantie: hitte en droogte
Groenblijvend: ja
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: Braziliaanse jasmijn, Sundaville
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Beschikbaarheid: Deze online catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel of per mail.
Gebruik: terrasplant, kuipplant, cottagetuin, opvallende bloem, zomerbloembakken, exotische tuin, als blikvanger met een maandenlange bloei buiten op je terras of balkon, als hangplant in een hangpot, of opbinden aan een plantenrek
Bloemkleur: wit
Geurend: ja
Bloeimaand: mei, juni, juli, augustus, september, oktober
Doorbloeier: ja, dit is een echte doorbloeier. Deze plant kan maandenlang bloeien zonder ophouden!
Hoogte opmerking: de hoogte van de plant in een pot (of kuip) is afhankelijk van de hoogte van het steunmateriaal waar de plant zich kan rond slingeren of aangebonden wordt
Hoogte: 80-100 cm, 100-120 cm, 120-140 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Tolerant tegen: hitte en droogte
Vochtigheid: droog
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Snoeien: jaarlijks direct na de bloei
Groenblijvend: ja
Winterhard: nee, tijdens de winter op een lichte vorstvrije plaats overwinteren bij een temperatuur van 5 à 10°C (koel)
Vorstgevoelig: ja, pas buiten zetten na de vorstperiode

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Op zoek naar de mooiste terrasplanten? Op zoek naar de Braziliaanse Jasmijn ? Voor meer informatie over kuipplanten, orangerieplanten of terrasplanten zoals de Dipladenia Mandevilla White bent u van harte welkom in onze plantenwinkel te Zwevegem. De beschikbaarheid van terrasplanten zoals de Braziliaanse Jasmijn in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de geënte planten, beschikbaarheid enthout, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken. Terrasplanten zoals de Dipladenia Mandevilla White zijn te koop rechtstreeks vanuit ons tuincentrum zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep.