fbpx
  • kuipplanten-terrasplanten-tuin.jpg

bloemriet (Canna indica Pink)

bloemriet-(Canna-indica-Pink)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Standplaats zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: Indisch bloemriet, bloemriet
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Beschikbaarheid: Deze online catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel of per mail.
Gebruik: groepsbeplanting, snijbloem, borderplant, terrasplant, kuipplant, bladsierplant, opvallende bloem, exotische tuin, als blikvanger met een maandenlange bloei buiten op je terras of balkon
Bloemkleur: roze
Bloeimaand: juli, augustus, september, oktober
Doorbloeier: ja, dit is een echte doorbloeier. Deze plant kan maandenlang bloeien zonder ophouden!
Hoogte: 80-100 cm, 100-120 cm
Standplaats: zon
Vochtigheid: droog, normaal
Vlinderlokkend: ja
Groenblijvend: nee
Winterhard: zoals vele bol- en knolgewassen of planten met vlezige wortelstokken kan je ze in de volle grond laten zitten tijdens milde winters. Tijdens milde winters volstaat een laagje bladafval, mulch of stro als extra isolatie. Bij strengere winters haal je ze best uit de grond om deze droog en vorstvrij te overwinteren. Let dus goed om de weersomstandigheden in het najaar om uw bol- en knolgewassen tijdig wat te beschermen of te rooien indien nodig.
Vorstgevoelig: ja, pas buiten zetten na de vorstperiode

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Op zoek naar de mooiste terrasplanten? Op zoek naar de bloemriet ? Voor meer informatie over kuipplanten, orangerieplanten of terrasplanten zoals de Canna indica Pink bent u van harte welkom in onze plantenwinkel te Zwevegem. De beschikbaarheid van terrasplanten zoals de bloemriet in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de geënte planten, beschikbaarheid enthout, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken. Terrasplanten zoals de Canna indica Pink zijn te koop rechtstreeks vanuit ons tuincentrum zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep.