fbpx
  • kuipplanten-terrasplanten-tuin.jpg

Belgische vlag (Abutilon megapotamicum)

Belgische-vlag-(Abutilon-megapotamicum)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: Belgische vlag, Chinese hennep
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Beschikbaarheid: Deze online catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel of per mail.
Gebruik: onderhoudsarme tuin, terrasplant, kuipplant, cottagetuin, mooie herfskleur blad, als blikvanger met een maandenlange bloei buiten op je terras of balkon
Bloemkleur: geel, rood
Bloeimaand: mei, juni, juli, augustus, september
Doorbloeier: ja, dit is een echte doorbloeier. Deze plant kan maandenlang bloeien zonder ophouden!
Hoogte opmerking: de hoogte van de plant in een pot (of kuip) is afhankelijk van de hoogte van het steunmateriaal waar de plant zich kan rond slingeren of aangebonden wordt
Hoogte: 100-120 cm, 120-140 cm, >140 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: normaal
Snoeien: jaarlijks direct na de bloei
Groenblijvend: nee
Winterhard: nee, binnenshuis of in de veranda overwinteren
Vorstgevoelig: ja, pas buiten zetten na de vorstperiode

Op zoek naar de mooiste terrasplanten? Op zoek naar de Belgische vlag ? Voor meer informatie over kuipplanten, orangerieplanten of terrasplanten zoals de Abutilon megapotamicum bent u van harte welkom in onze plantenwinkel te Zwevegem. De beschikbaarheid van terrasplanten zoals de Belgische vlag in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de geënte planten, beschikbaarheid enthout, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken. Terrasplanten zoals de Abutilon megapotamicum zijn te koop rechtstreeks vanuit ons tuincentrum zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep.