chocolademunt (Mentha Piperita)

chocolademunt (Mentha-Piperita)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Beste plantijd: februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november
Beste oogsttijd: maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november
Bloemkleur: roze
Hoogte: 40-60 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: normaal, vochtig
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Winterhard: zeer winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 5
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Mentha piperita 'chocolate' in het nederlands chocolademunt, is een variant van pepermunt met een chocoladeachtig smaakje. De plant wordt ongeveer 50 cm cm hoog. Chocolademunt groeit bij voorkeur in voedselrijke grond in halfschaduw maar kan ook op een zonnige plek, mits voldoende vocht. De plant heeft donkere stengels en donkergroen blad met een zweem van purper. Mentha piperita 'chocolate' bloeit van juni tot september met roze bloemetjes. De plant neemt via ondergrondse wortelstokken gemakkelijk veel ruimte in, als je dat wil vermijden zet je de plant in een pot zonder bodem in de grond. Chocolademunt kan doorheen het hele groeiseizoen geoogst worden. Blad en bloemetjes zijn eetbaar en worden gebruikt in desserten met chocolade, met ijs, in vruchtenbowls, in salades en in kruidenthee. Deze plant trekt bijen en vlinders aan.

Zoekt u naar Mentha piperita? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Chocolademunt is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.