chinese bieslook (Allium tuberosum)

chinese bieslook (Allium-tuberosum)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Standplaats schaduw, half schaduw, zon
Standplaats schaduw, half schaduw, zon
Standplaats schaduw, half schaduw, zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: knoflookbieslook
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Beste plantijd: februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september
Beste oogsttijd: februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september
Bloemkleur: wit
Hoogte: 20-40 cm
Standplaats: schaduw, half schaduw, zon
Vochtigheid: vochtig
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Winterhard: zeer winterhard
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Allium tuberosum heeft de nederlandse naam chinese bieslook. De plant is doorlevend, goed winterhard en wordt 40 tot 60 cm hoog. Chinese bieslook staat het liefst op een voldoende vochtige plek in de zon. Halfschaduw of schaduw kan ook, maar dan is de plant meer vatbaar voor roest. Als dit zich voordoet, kan je de gehele plant net boven de grond afsnijden waarna die weer zal groeien. De plant doet het goed op elke grond en kan ook in een pot, als hij maar voldoende water krijgt. Allium tuberosum heeft rechtopstaand, frisgroen, afgeplat blad en bloeit in augustus en september met witte, stervormige bloemen. Zowel blad, bloemknoppen als bloemen zijn eetbaar. Chinese bieslook heeft een fijne, zachte knoflooksmaak en is lekker in warme en koude gerechten. Deze plant trekt bijen en vlinders aan.

Zoekt u naar Allium tuberosum? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Chinese bieslook is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.