ananassalie (Salvia elegans Scarlet Pineapple)

ananassalie (Salvia-elegans-Scarlet-Pineapple)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Groenblijvend: ja
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Beste plantijd: april, mei, juni, juli
Beste oogsttijd: juni, juli, augustus, september, oktober, november
Bloemkleur: rood
Hoogte: 100-120 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: normaal, vochtig
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Groenblijvend: ja
Plantdichtheid per m² in volle grond: 6
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Salvia elegans 'Scarlet Pineapple' heeft de nederlandse naam ananassalie. Het is een aromatische plant die 1m hoog wordt. Deze meerjarige plant komt oorspronkelijk uit Zuid-amerika en mits voldoende beschutting tegen vorst komt hij hier prima de winter door. Ananassalie houdt van een warme plek in zon of halfschaduw, heeft nood aan voldoende vocht in goed doorlatende grond. De plant kan ook in gewone potgrond in een grote pot gehouden worden om dan binnen op een koele, lichte plaats te overwinteren. Salvia elegans 'Scarlet Pineapple' is een laatbloeier die met zijn buisvormige, felrode bloemetjes kleur geeft in de herfst. De plant bloeit van september tot oktober en geeft in zachte winters bloemen tot in december. Zowel de blaadjes als de bloemen van deze sterk naar ananas geurende plant zijn eetbaar. De bloemetjes worden gebruikt in drankjes, desserts, vruchtensla.

Zoekt u naar Salvia elegans 'Scarlet Pineapple'? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Ananassalie is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.