• klimplanten.jpg

bosrank (Clematis hybr. Rouge Cardinal)

bosrank-(Clematis-hybr.-Rouge-Cardinal)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: bosrank
Plantenfamilie: Ranunculaceae - ranonkelfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: China
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: wilde tuin, cottagetuin, opvallende bloem, natuurlijke tuin, klimplant, muurbegroeiing, begroeiing hekwerken, begroeiing schuttingen, begroeiing boomstam, begroeiing pergola
Tip: bij muurbedekking plant je best iets dieper dan hij in de pot zit en zo ver mogelijk van de muur. Na het planten direct wat insnoeien om een mooie vertakking te bekomen
Bloemkleur: purper, rood
Geurend: ja
Bloeimaand: juli, augustus, september
Streklengte: tot 4 meter
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: vochtig
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Snoeien: in het vroege voorjaar 20 cm boven de grond weg snoeien. In het voorjaar verschijnen er dan nieuwe scheuten
Groenblijvend: nee
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 1
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Op zoek naar de klimplant bosrank ? Voor meer informatie over klimmende planten zoals Clematis hybr. Rouge Cardinal bent u van harte welkom in ons tuincentrum te Zwevegem. De beschikbaarheid van klimmers zoals de bosrank in onze kwekerij te Zwevegem is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de geënte planten, beschikbaarheid enthout, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken. De slingerplant Clematis hybr. Rouge Cardinal is te koop rechtstreeks vanuit ons tuincentrum zo lang de voorraad strekt.