elfjes cyclaam (Cyclamen Elfjes F1 White)

elfjes cyclaam (Cyclamen-Elfjes-F1-White)
Photo courtesy of: Volmary GmbH
Standplaats half schaduw
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: elfjescyclaam, cyclaam, varkensbrood, alpenviooltje
Plantenfamilie: Primulaceae / Myrsinoideae - sleutelbloemfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Palestina
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: onderhoudsarme tuin, groepsbeplanting, borderplant, terrasplant, kuipplant, opvallende bloem, in winterbloembakken, najaarsbloembakken, in de schaduwtuin, kleine stadstuin, bostuin, als blikvanger in bloempotten buiten op je terras of balkon, in een veranda, kan ook binnenshuis als kamerplant op een lichte plaats
Bloemkleur: wit
Bloeimaand: januari, september, oktober, november, december
Doorbloeier: ja, dit is een echte doorbloeier. Deze plant kan maandenlang bloeien zonder ophouden!
Hoogte: 10-20 cm
Standplaats: half schaduw
Onderhoud: niet laten uitdrogen tijdens de bloei maar zorg wel voor een goede afwatering
Groenblijvend: nee
Winterhard: matig winterhard, meestal wordt de plant één seizoen gebruikt als decoratie en verdwijnt nadien op de composthoop als wegwerpplant.
Plantdichtheid per m² in volle grond: 7
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Wens je de mooiste en sterkste winterharde planten voor in uw winterbloembakken aan te kopen? Op zoek naar de elfjes cyclaam ? Voor meer informatie over planten zoals de Cyclamen Elfjes F1 White voor in bloembakken bent u steeds welkom in onze serres, plantenwinkel en kwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een plant zoals de elfjes cyclaam in onze bloemenzaak is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage en kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekjes. Planten voor in herfst- en winterbloembakken zoals de Cyclamen Elfjes F1 White kan je rechtstreeks kopen in het najaar vanuit ons serres zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over de groep herfstbeplanting. Verschillende soorten die vooral populair zijn in het najaar kan je in het voorjaar al bij ons kopen.

Ons tuincentrum (tuinplantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.