• heesters-nu-planten.jpg

Australische muntstruik (Prostanthera poorinda ballerina)

Australische-muntstruik-(Prostanthera-poorinda-ballerina)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Bijen lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Groenblijvend: ja
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: Australische muntstruik, Australische munt
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: onderhoudsarme tuin, borderplant, terrasplant, kuipplant, natuurlijke tuin
Bloemkleur: wit, lila
Geurend: ja
Bloeimaand: juni, juli, augustus
Hoogte opmerking: de hoogte wordt berpaald door de snoeiwijze en frequentie, de aangegeven minimum hoogte wordt bekomen door jaarlijkse snoei, de maximum aangegeven hoogte wordt bekomen door minder of niet te snoeien
Hoogte: 100-120 cm, 120-140 cm, 1,5 - 2 meter
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: droog tijdens de winter
Bijenlokkend: ja
Snoeien: in het vroege voorjaar 20 cm boven de grond weg snoeien. In het voorjaar verschijnen er dan nieuwe scheuten
Groenblijvend: ja
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 1
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Op zoek naar sierheesters met mooie bloemen? Wens je zeldzame struiken te kopen? Voor meer informatie over deze heester of kleine boom zoals de Prostanthera poorinda ballerina bent u van harte welkom in onze boomkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van de Australische muntstruik in onze boomkwekerij te Zwevegem is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de kruidenzaden of beworteling van de stekjes. De Prostanthera poorinda ballerina is te koop rechtstreeks vanuit ons planten- tuincentrum zo lang onze voorraad sierheesters strekt.