fbpx
  • heesterachtigen-struiken-kopen.jpg

altheastruik (Hibiscus syriacus Hamabo)

altheastruik (Hibiscus-syriacus-Hamabo)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: althaeastruik
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: onderhoudsarme tuin, borderplant, cottagetuin
Bloemkleur: roze, wit
Bloeimaand: juli, augustus, september, oktober
Hoogte opmerking: de hoogte wordt berpaald door de snoeiwijze en frequentie, de aangegeven minimum hoogte wordt bekomen door jaarlijkse snoei, de maximum aangegeven hoogte wordt bekomen door minder of niet te snoeien
Hoogte: 1,5 - 2 meter, 2,5 - 3 meter
Standplaats: half schaduw, zon
Kustplant: Ja, verdraagt extreme omstandigheden zoals zoute felle zeewind, schurende zanddeeltjes, droogte, zout en kleigrond
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Snoeien: jaarlijks, na de winter net voordat de plant terug begint te groeien
Groenblijvend: nee
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 3

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Hibiscus syriacus Hamabo bloeit in september-oktober en heeft grote, in het oog springende wit-roze bloemen met een dieprood hart. Hibiscus syriacus Hamabo is winterhard en bereikt een maximum hoogte van 2,5 meter meter. Hibiscus syriacus Hamabo staat graag op een zonnige maar vooral warme plek beschut van felle wind. Is behoorlijk ziekte resistent. De Hibiscus syriacus Hamabo kan als alleenstaande plant of in mixed borders aangeplant worden. Ook als haagplant komt hij tot zijn recht.   

Let op: Hibiscus syriacus Hamabo verdraagt een temperatuur van -25 °C maar jonge planten dienen in de winter echter beschermd te worden.  

Ook heesters zijn belangrijk voor de biodiversiteit. Heesters bieden privacy en trekken vele nuttige insecten aan. Sommige soorten trekken interessante bestuivers of prachtige vlinders aan. Ook voor vogels bieden heesters bescherming en veilige broedplaatsen. De hibiscus is een typische hommelplant omdat de nectar diep verscholen ligt in de bloem. Hommels met hun lange tong kunnen in tegenstelling tot de honigbijen daar wel bij komen. De bloemen van de Hibiscus bevatten nectar met een zeer laag suikergehalten waardoor de bijen de bloemen links laten liggen. Hommels bevliegen de hibiscusbloemen wel. 

Op zoek naar sierheesters met mooie bloemen? Wens je zeldzame struiken te kopen? Voor meer informatie over deze heester of kleine boom zoals de Hibiscus syriacus Hamabo bent u van harte welkom in onze boomkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van de altheastruik in onze boomkwekerij te Zwevegem is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de kruidenzaden of beworteling van de stekjes. De Hibiscus syriacus Hamabo is te koop rechtstreeks vanuit ons planten- tuincentrum zo lang onze voorraad sierheesters strekt.