fbpx
  • fruitbomen-planten.jpg

dwerg perzikboom (Prunus persica Fruit Me Peach Me Donut (Ufo 6)

dwerg perzikboom (Prunus-persica-Fruit-Me-Peach-Me-Donut-(Ufo-6)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: perzik, platte perzik, donutperzik, pompoenperzik, wilde perzik, bagelperzik, pittaperzik, ufo perzik
Plantenfamilie: Rosaceae - rozenfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: China
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: collectors item, curiositeit voor de liefhebbers, onderhoudsarme tuin, als klein boompje, terrasplant, kuipplant, wilde tuin, cottagetuin, kleine stadstuin, als blikvanger in bloempotten buiten op je terras of balkon
Hoogte max.: 50 - 100 cm (dwergvorm), 100 - 150 cm
Beste oogsttijd: juli, augustus, september
Geurend: ja
Bloeimaand: februari, maart
Standplaats: zon
Vochtigheid: normaal
Onderhoud: niet te veel water geven
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Snoeien: best in de zomer
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 1
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Lekker smullen van uw eigen mini-fruitbomen? Op zoek naar een dwerg perzikboom ? Voor meer informatie over een fruitboom zoals de Prunus persica Fruit Me Peach Me Donut bent u steeds welkom in boomkwekerij en serres te Zwevegem. De beschikbaarheid van fruitbomen zoals de dwerg perzikboom in onze kwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden en het slagen van de enten op de onderstammen. Fruitbomen worden vooral geplant in de winter maar gezien onze bomen in pot zijn gekweekt kan je ze gans het jaar planten. Informeer u ter plaatse over de bestuivingsvoorwaarden van de Prunus persica Fruit Me Peach Me Donut .

Onze boomkwekerij is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.