• exclusief.jpg

papierstruik (Edgeworthia chrysantha)

papierstruik-(Edgeworthia-chrysantha)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Bijen lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: papierstruik
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: onderhoudsarme tuin, borderplant, terrasplant, kuipplant, mooie herfskleur blad
Bloemkleur: geel
Geurend: ja
Bloeimaand: februari, maart, april
Vrucht: niet eetbare besjes
Vruchtkleur: groen, purper
Vruchtmaand: juni, juli, augustus
Hoogte opmerking: de hoogte wordt berpaald door de snoeiwijze en frequentie, de aangegeven minimum hoogte wordt bekomen door jaarlijkse snoei, de maximum aangegeven hoogte wordt bekomen door minder of niet te snoeien
Hoogte: 80-100 cm, 100-120 cm, 120-140 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: normaal, vochtig
Bijenlokkend: ja
Snoeien: Weinig snoeien
Groenblijvend: nee
Winterhard: matig winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 1
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Op zoek naar sierheesters met mooie bloemen? Wens je zeldzame struiken te kopen? Voor meer informatie over deze heester of kleine boom zoals de Edgeworthia chrysantha bent u van harte welkom in onze boomkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van de papierstruik in onze boomkwekerij te Zwevegem is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de kruidenzaden of beworteling van de stekjes. De Edgeworthia chrysantha is te koop rechtstreeks vanuit ons planten- tuincentrum zo lang onze voorraad sierheesters strekt.