• exclusief.jpg

keizerskroon (Fritillary imperialis Rubra Maxima)

keizerskroon-(Fritillary-imperialis-Rubra-Maxima)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Hommel lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: keizerskroon
Plantenfamilie: Liliaceae - Leliefamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Turkije, Kaukasus, Zuid-Oost - West-Iran, Irak, Afghanistan en Pakistan (Kashmir-gebergte)
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: groepsbeplanting, snijbloem, borderplant, kuipplant, wilde tuin, cottagetuin, opvallende bloem, natuurlijke tuin, afschrikken van mollen, mollen houden niet van de geur van deze plant, als blikvanger in bloempotten buiten op je terras of balkon
Bloemkleur: rood
Bloeimaand: april, mei
Hoogte: 80-100 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: droog tijdens de winter
Onderhoud: niet te veel water geven, indien je de plant jaarrond in een bloempot laat staan, vergeet dan niet enkele keren per jaar meststof toe te dienen of nog gemakkelijker, vraag naar onze TURBO meststofpillen voor 9 maand bemesting in één pil
Hommellokkend: ja
Snoeien: de plant is niet groenblijvend en hoeft dus niet gesnoeid te worden, knip op het einde van de bloei de laatste bloemstengels af en laat het loof gewoon verder afsterven, verwijder in de lente als de plant terug begint te schieten eventuele de afgestorven plantenresten
Groenblijvend: nee
Winterhard: zoals vele bol- en knolgewassen of planten met vlezige wortelstokken kunnen ze goed tegen wat vorst maar de combinatie koud en nat kan schadelijk zijn. Plant ze daarom steeds op een niet te natte plek zodat ze in de grond kunnen overwinteren.
Plantdichtheid per m² in volle grond: 7
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de keizerskroon ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Fritillary imperialis Rubra Maxima bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de keizerskroon in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Fritillary imperialis Rubra Maxima kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.